Racuchy z jabłkiem i marchewka bez drożdży.

Pyszne racuchy z jabłkiem i marchewka według przepisu z kanału Słodki Smak Pasji. Rewelacyjne na siadanie lub kolacje.

SKŁADNIKI:

  • 350 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 200 ml mleka
  • 300 ml maślanki lub kefiru
  • 150 g startego jabłka
  • 150 g startej marchewki
  • cukier puder do posypania racuchów
  • odrobina cukru z wanilia lub cynamonu
  • olej do smażenia
Zapraszam również do obejrzenia filmu

WYKONANIE:

Do miski wsypać mąkę, dodać do niej sól i proszek do pieczenia i wymieszać.

Do maki wbić jajka i mieszając powoli dodawać mleko i kefir.

Gotowe ciasto na racuchy odstawić na bok na min 15 minut.

W międzyczasie zetrzeć marchew i jabłko i dodać je do gotowego ciasta.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim porcje ciasta, formując zgrabne racuchy.

Usmażone racuchy posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem lub cukrem waniliowym.

Smacznego!


Komentarze

Jedna odpowiedź do „Racuchy z jabłkiem i marchewka bez drożdży.”

  1. Moje ulubione ! Pycha 🙂

    Polubienie

Leave a Reply

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij