SERNIK NA ZIMNO – JAJKO SADZONE

Przepis na niezwykle łatwy sernik na zimno. Jest on bardzo popularny już od jakiegoś czasu i sama się dziwie, ze dopiero teraz przepis pojawił się na moim kanale YouTube. Z okazji nadchodzących świat wielkanocnych postanowiłam go zrobić i pokazać Wam swoja wersje tego przepisu. Jest on rewelacyjny w smaku i bardzo atrakcyjny w swoim wyglądzie. Myślę, ze będzie prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu.

SKŁADNIKI:

MASA SEROWA:

  • 1 KG DOBRZE ZMIELONEGO TWAROGU
  • 1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU
  • 300 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 %
  • GALARETKA PASTELOWA O SMAKU PINACOLADA (MOZE BYĆ CYTRYNOWA LUB KRYSTALICZNA)
  • 200 ML WRZĄTKU

RESZTA SKŁADNIKÓW:

  • 200 GRAMÓW PODŁUŻNYCH BISZKOPTÓW ( MOZNA ZAMIENIC NA HERBATNIKI)
  • OKOŁO 1/2 SZKLANKI ZIMNEGO MLEKA DO NAMOCZENIA BISZKOPTÓW
  • 2 PUSZKI BRZOSKWINI W SYROPIE LUB MORELI
  • 2 KRYSTALICZNE GALARETKI
  • 500 ML WRZĄCEJ WODY
ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM

WYKONANIE:

GALARETKĘ PINACOLADA ROZPUŚCIĆ W 200 ML WRZĄCEJ WODY I ODSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA. BLACHĘ O WYMIARACH 33 X 24 CM WYŁOŻYĆ NAMOCZONYMI W MLEKU BISZKOPTAMI. W DUŻEJ MISCE UBIĆ ŚMIETANĘ Z CUKREM PUDREM. KIEDY ŚMIETANA ZACZNIE SZTYWNIEĆ, POWOLI DODAWAĆ DO NIEJ ZMIELONY TWARÓG, CAŁY CZAS MIESZAJĄC. POD KONIEC WLAĆ CHŁODNA GALARETKĘ I DOBRZE WYMIESZAĆ. TAK PRZYGOTOWANA MASĘ WYLAĆ NA BISZKOPTY. BRZOSKWINIE LUB MORELE ODCEDZIĆ Z SYROPU I WYŁOŻYĆ NA MASĘ SEROWA, WYPUKŁA STRONA DO GORY.

ODSTAWIĆ DO LODÓWKI ABY SER MÓGŁ TROCHĘ STĘŻEĆ. W MIĘDZYCZASIE ROZPUŚCIĆ OBIE GALARETKI KRYSTALICZNE W 500 ML. WRZĄCEJ WODY. KIEDY GALARATKE ZACZNIE LEKKO TĘŻEC WYLAĆ JA NA WCZESNEJ PRZYGOTOWANE CIASTO.

GOTOWY SERNIK WLOZYC NA KILKA GODZIN DO LODOWKI, NAJLEPIEJ NA NOC.

SMACZNEGO!

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij